W SKRÓCIE
Matcha to sproszkowane liście zielonej herbaty. Spożywając matchę, konsumujemy całe liście herbaty, a nie tylko napar, co umożliwia nam dostarczanie wszystkich cennych składników odżywczych zawartych w tych liściach.
Jedna z Najzdrowszych Herbat na Ziemi
137x
Więcej AntyoksydanTów niż w regularnej zielonej herbacie
KOFEINA
+
L.teanina
=
Długotrwały zastrzyk energii
dobra dla jelit
przyśpiesza metabolizm
ZAMIEŃ KAWĘ NA MATCHĘ
Przełącz się na matchę - zdrowsza niż kawa, bogatsza w antyoksydanty i daje dłuższy Zastrzyk energii.
W SKRÓCIE
Matcha to sproszkowane liście zielonej herbaty. Spożywając matchę, konsumujemy całe liście herbaty, a nie tylko napar, co umożliwia nam dostarczanie wszystkich cennych składników odżywczych zawartych w tych liściach.
ZAMIEŃ KAWĘ NA MATCHĘ
Przełącz się na matchę - zdrowsza niż kawa, bogatsza w antyoksydanty i daje dłuższy Zastrzyk energii.
ENERGIA
ZALETY
WADY
ODCZUCIA
4-6H RównomierneGO ZASTRZYKU energii
ANTYOKSYDANTY, L.TEANINA, Witaminy, CHLOROFIL
BRAK
ODPRĘŻA UMYSŁ i CIAŁo
NA 1-2H Z NAGŁYM SPADKIEM ENERGII
DOSTĘPNOŚĆ
POZOSTAWIA NIEŚWIEŻY ODDECH
PRzyśpieszone bicie serca, bezsenność, drżenie
Jeszcze więcej korzyści:
SKĄD POCHODZI NASZA MATCHA?
YAME, PREFEKTURA FUKUOKA,
JAPONIA - pIERWSZA DOStępna w Polsce
97% Matchy dostępnej na rynku pochodzi z Uji, gdzie jest produkowana masowo, a nie pod względem jakości. Nasza Matcha pochodzi z Yame, gdzie jest produkowana z największą troską o każdy szczegół, aby zachować jej wyjątkowy smak i właściwości zdrowotne. Pozyskiwana z najmłodszych (1. zbiór) i cieniowo hodowanych liści herbaty, tradycyjnie mielona na drobny proszek by zachować oryginalny smak oraz intensywnie zielony kolor.
WYBIERZ MĄDRZE
Jak Przygotować Matchę?
WYBIERZ MĄDRZE
Nasza Ceremonial Grade
INTESYWNY ZIELONY KOLOR
Brak grudek
Naturalnie słodki posmak
Z jednego zbioru
😍👍
Inne "Ceremonial Grade"
Lekko żółty kolor
Pełno grudek
Gorzki posmak
Mieszanka zbiorów
😬👎
JAK PRZYGOTOWAĆ MATCHĘ?
Możesz przygotować matchę na wiele sposobów. Tradycyjne metody przygotowywania herbaty matcha to Usucha, czyli "cienka herbata", i Koicha, czyli "gęsta herbata".
Oba pochodzą z japońskiego ceremonialnego przygotowania herbaty, znanego jako Chanoyu.
Wypróbuj obie metody i wybierz swój ulubiony smak.
USUCHA
Usucha oznacza „cienką herbatę”. Ta Matcha jest orzeźwiająca i ma słodki i łagodny posmak.
Wsyp 1-2 gramy Matchy do miski
Zalej 70ml wody (70°C).
Użyj Chasena lub spieniacza do mleka I mieszaj energicznie aŻ Matcha się rozpuści
DElektuj Się
KOICHA
Koicha to dosłownie "gęsta herbata" i ma syropową konsystencję. Do przygotowania Koicha można użyć tylko wysokiej jakości matcha, takiej jak nasza Ceremonial Grade z pierwszego zbioru. Możesz ją zdobyć tutaj.
WSYP 4 GRAMY MATCHY DO MISKI
ZALEJ 50ML WODY (70°C)
Wymieszaj, aż proszek się rozpuści i zamieni się w pastę.
DELEKTUJ SIĘ